Elke student die zichzelf respecteert, kent de croque-monsieur wel! Fairebel wil je een iets luxere versie voorstellen om je dagelijkse maaltijden wat af te wisselen, met kwaliteitsproducten die het verschil maken als je lekkerder en gezonder wilt eten. Hier is dus het tweede Fairebel-recept: De verbeterde croque. Smakelijk! En vergeet niet wat meer te maken als je een croque-avond organiseert met familie of vrienden.
Ingrediënten (voor 2 croques)
- 4 sneetjes witbrood
- 2 plakjes ham
- 80 g Fairebel abdijkaas
- 10 cl verse room
- 1 eetlepel mosterd
- 10 g Fairebel boter
- Peper, nootmuskaat
Geheim ingrediënt made in Kotplanet: een scheutje honing op de ham en kaas voor een perfecte balans tussen zoet en zout!
Bereiding van het recept
1/ Maak de romige saus
- Meng de verse room, mosterd, een beetje peper en een snufje nootmuskaat.
- Smeer deze saus aan de binnenkant van de sneetjes brood.
2/ Stel de croques samen
- Leg een plakje ham op twee sneetjes brood.
- Strooi er royaal Fairebel abdijkaas overheen.
- Voeg een scheutje honing toe.
- Dek af met de andere sneetjes brood.
3/ Toast de croque-monsieur
- Bestrijk de buitenkant van de sneetjes brood lichtjes met Fairebel boter.
- Bak de croques 3 tot 4 minuten aan elke kant in een pan op middelhoog vuur, tot het brood goudbruin en krokant is en de kaas gesmolten. Of gebruik gewoon een croque-monsieur-machine!
Ovenoptie:
Wil je een extra rijke croque? Bak hem eerst in de pan en schuif hem daarna 10 minuten in de oven op 200°C met een beetje bechamelsaus (check het bechamelrecept uit de vorige Fairebel-recepten!) en kaas bovenop.
Daar heb je het: een croque-monsieur die heerlijk smeuïg, krokant en vol smaak is. Met zo’n gerecht zal je je nooit vervelen van een ‘simpel’ maaltje. Gebruik kwaliteitsproducten voor nog betere smaken. Serveer deze croques met een kom soep voor je dagelijkse portie groenten en je maaltijd is compleet!